Framgång kan betyda flera saker

Jo, vad är då framgång? Framgång kan betyda massor av olika saker och kan innebära olika saker beroende på i vilken bransch man är i. Hur som helst så betyder framgång att man utvecklas och går framåt. Man hör nästan vad det betyder, men det är viktigt att inte tolka ordet ordagrant eftersom det inte betyder att man går framåt, det vill säga att man promenerar. Framgång betyder att man har klarat av något man inte tidigare klarade av och att man utvecklas och ungefär kan ta sig vidare till nästa nivå. Framgång sker ungefär hela tiden, typ när barn utvecklar att kunna gå, prata och liknande. Det är framgång. Det är även framgång när exempelvis Charlotte Kalla för första gången vinner en OS medalj, då har hon gjort något som hon aldrig tidigare har klarat av. Det innebär att hon har gjort en framgång.

Framgång kan vara mindre saker

Framgångar behöver inte vara så stora som att vinna en os-medalj. Det kan även handla om mindre saker som att man lär sig att inte vara sockerberoende eller att vara kaffeberoende, då är det en framgång med tanke på att man har gjort något som blir bättre. Det är lätt att blanda ihop, för om man går från att inte vara kaffeberoende till att bli kaffeberoende är det inte en framgång med tanke på att man inte har gått till något bättre. Det är viktigt att tänka på, att framgång är endast något som sker när man går från något bra till bättre, eller från något dåligt till bra.

Framgång är viktigt för människors hälsa och självförtroende

Framgång är en viktig del i människans och framför allt i människans hälsa och självkänsla. Utan framgång hade människan för länge sen gett upp hoppet om att klara av saker med tanke på att den aldrig tidigare hade fått bekräftelse av att den kan klara av saker. Det är de som självkänsla är, att få bekräftelse att man har klarat en viss sak. Det är oftast bekräftelse som driver oss människor och att vi vill fortsätta utvecklas för att vi ser att det har fungerat tidigare. Om man aldrig utvecklas så tappar man hoppet om att utvecklas. Skulle man från ingen stans att börja försöka utvecklas och nå framgång och sedan klara det, så är det en enorm boost och bekräftelse att man klarar saker. Det är väldigt sällan att folk slutar utvecklas när de väl har börjat göra det eftersom de vill ha bekräftelse och känna att de kan klara av saker själva utan att behöva hjälp eller liknande. Det kan verka mesigt när man läser det men det är superviktigt för en människans självkänsla att veta att man kan klara av saker som kanske många andra inte klarar av. Det finns psykologer att gå till om man känner att man inte duger till och att det känns som att man aldrig uppnår framgång. Det är otroligt viktigt att kunna inse om man känner så och sedan gå och ta hjälp för alla människor behöver bekräftelse på något sätt.