Mingel -Ett bra sätt att lära känna nya människor

Mingel förekommer ofta i arbetslivet och anses vara ett bra sätt för folk att umgås, lära känna varandra och liknande saker. Mingel förekommer oftast på after work kvällar, på fester, bröllop, middagar, förfester och liknande evenemang. Oftast brukar snacket som förekommer på mingel inte vara utav värde utan människor snackar oftast skit, berättar roliga historier och skojar. Det brukar inte vara något vettigt eller viktigt som sägs.

Man brukar säga att oavsett vad som händer ska man hålla minen på ett mingel och vara glad. Denna typ av sätt att umgås är oftast inte så personlig eftersom de allra flesta bara går runt och är trevliga och man lär oftast inte känna någon på riktigt, även för att minglet oftast varar ett kort tag.

Något som många gillar och bra om du är ny på arbetsplatsen

Mingel är något som många gillar att gå på om man exempelvis är ny på en arbetsplats. Då kan det vara skönt att komma till minglet, presentera sig själv, ha lite roligt och sedan gå. Det är en konst att kunna komma in på en ny arbetsplats och göra det snyggt och smidigt. Oftast brukar det inte bli så bra om man kommer in direkt på en arbetsplats och ska göra ett stort jobb eftersom man inte har lärt känna sina kollegor och att man kanske inte riktigt vet hur man ska göra första tiden när man är ny. Därför är mingel en jättebra start att lära känna sina kollegor för att sedan kunna börja jobba och göra bra ifrån sig. Det är vanligt att man även har mingel på ridtävlingar, golftävlingar och liknande sporter som är några av de dyrare sporterna är mycket pengar är inblandade. Det vill säga att man kan satsa pengar och många som inte är intresserade av själva sporten befinner sig på arenan för att mingla med andra rika personen som satsar pengar eller liknande.

Ja, som du säkert märker så är mingel ett ganska ytligt sätt att umgås. Givetvis finns det mingel där personerna är jättebra vänner och då är det oftast inte så ytligt, men är det så att kompisar som känner varandra jätte bra och träffas, så brukar man inte mingla. Mingla är oftast ett sätt att umgås när man är lite obekväm och inte känner de andra så bra. Mingel förekommer oftast i början av något stort, som exempelvis en stor fest, en stor tävling eller liknande. Till exempel så är det alltid mingel innan nobelfesten där alla som är bjudna kan gå runt och snacka lite om diverse saker som oftast inte är speciellt intressant. Det kan givetvis vara i intresse men de allra flesta går runt och är trevliga samt att hålla masken. Detta är något som går att lära sig och träna på, att hålla masken och mingla bra. Exempelvis kungafamiljen är duktiga på att mingla med tanke på att de ofta är med på högtider, fester och liknande där de är tvungna att vara artiga och gå runt och hälsa på alla och snacka om saker som inte är speciellt viktiga.